Πότε περνάω ΚΤΕΟ

Η απάντηση είναι διαφορετική για κάθε διαφορετικό τύπο οχήματος:

  • Σε οχήματα που έχουν εγγραφεί πρώτη φορά στην Κύπρο (εισήχθησαν καινούρια), ο πρώτος έλεγχος διενεργείται για πρώτη φορά μετά από πάροδο 4 ετών και μετά ανά 2 έτη.
  • Τα ιδιωτικά οχήματα κατηγορίαs Μ1, δηλαδή οχήματα μεταφοράs προσωπικού μέχρι οχτώ επιβάτεs συμπεριλαμβανομένου του οδηγού και Ν1, δηλαδή οχήματα μεταφοράs εμπορευμάτων με μεικτό βάροs που δεν υπερβαίνει τα 3.500 κιλά, περνούν από τεχνικό έλεγχο για διαπίστωση τηs καταλληλότηταs τουs τέσσερα χρόνια από την ημερομηνία πρώτηs εγγραφήs τουs σαν καινούργια και στη συνέχεια κάθε δύο χρόνια.
  • Σε οχήματα που εγγράφηκαν στο εξωτερικό και μετά εισήχθησαν στην Κύπρο (εισήχθησαν μεταχειρισμένα) διενεργείται τεχνικός έλεγχος πριν την εγγραφή τους στην Κύπρο και μετά ανά διετία.
  • Σε οχήματα δημόσιας χρήσεως όπως ταξί, αναπηρικά, σχολών οδήγησης και ενοικιαζόμενα οχήματα, διενεργείται τεχνικός έλεγχος για πρώτη φορά μετά από παροδο 2 ετών και μετά ανά έτος.

Ειδοποιήσεις για τον πρώτο τεχνικό έλεγχο αποστέλλονται από το τμήμα οδικών μεταφορών στο κινητό τηλέφωνο που δηλώθηκε κατά την εγγραφή του οχήματος

ΠΟΤΕ ΠΕΡΝΑΩ ΚΤΕΟ;

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2022